Pluim / Veer

BARENDRECHT – Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom geeft de gemeente net als vorig jaar alle mantelzorgers een Pluim. De Pluim bestaat dit jaar uit een geldbedrag van 75 euro. Een blijk van waardering voor de langdurige en intensieve zorg die mantelzorgers geven aan één of meerdere inwoners van Barendrecht.

De Pluim voor Mantelzorgers kan tot en met 31 december 2017 aangevraagd worden.

Wanneer kom ik voor de Pluim in aanmerking?

U komt voor de Pluim in aanmerking als u voldoet aan de volgende criteria:

  • U zorgt voor een inwoner van de gemeente Barendrecht;
  • Deze zorgontvanger is beperkt (chronisch) ziek, lichamelijk of verstandelijk beperkt, psychisch ziek of verslaafd;
  • U krijgt daar niet voor betaald;
  • U doet dit meer dan 8 uur per week en voor minimaal drie maanden;
  • U heeft een sociale relatie met de zorgontvanger;
  • Uw zorgontvanger zou zonder uw mantelzorg meer professionele zorg nodig hebben.

Aanvraagformulier

De Pluim voor Mantelzorgers wordt door de mantelzorger én de zorgontvanger samen aangevraagd. U kunt het aanvraagformulier invullen of downloaden via www.barendrecht. nl of www.kijkopwelzijn.nl. U kunt het formulier ook afhalen bij de receptiebalie in de hal van het gemeentehuis (Binnenhof 1) en bij KijkopWelzijn (Binnenlandse Baan 30).

Ontving u vorig jaar ook een pluim voor uw mantelzorg? Dan ontvangt u binnenkort een brief van de gemeente. Hierin staat dat wij in samenwerking met KijkopWelzijn de Pluim voor het einde van het jaar automatisch aan u overmaken. U hoeft hiervoor geen aanvraagformulier in te vullen.

Meer informatie

Twijfelt u of u mantelzorger bent of heeft u een andere vraag? Dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van KijkopWelzijn op telefoon (0180) 691 801 of e-mailadres mantelzorg@kijkopwelzijn.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »