Doormanplein vol met auto's, Barendrecht

BARENDRECHT –Het college heeft deze week besloten om niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank over het autovrije Doormanplein. De gemeente wil het plein autovrij maken, maar inwoners en omwonenden van de Oude Dorpskern zijn het oneens (met de manier waarop).

De bewoners stapten naar de rechter en werden in het gelijk gesteld, resultaat: het Doormanplein wordt voorlopig niet autovrij.

Autovrij blijft de wens

Het college houdt desondanks de wens voor een autovrij Doormanplein, om zo de uitstraling van het historische centrum van Barendrecht te verbeteren en de oude dorpskern beter tot zijn recht te laten komen. De gemeente laat daarom een nieuw parkeeronderzoek uitvoeren, rekening houdend met de uitspraak van de rechtbank.

Wethouder Dirk Vermaat: “We hebben in alle gesprekken altijd gemerkt dat alle partijen in principe wel voor een autovrij Doormanplein zijn, maar dat het parkeren dan wel goed moet worden geborgd. Daar willen we weer mee aan de slag, samen met de inwoners en ondernemers die verenigd zijn in de projectgroep Oude Dorpskern.

Nieuw parkeeronderzoek

In de uitspraak van de rechtbank stond onder andere dat er “geen onderzoek is verricht dat betrekking heeft op de gehele week en is gebaseerd op het juiste aantal daadwerkelijk beschikbare parkeerplaatsen.” Daarom kon er volgens de rechter niet van worden uitgegaan dat “de door de gemeente gewenste verkeersmaatregelen niet zouden leiden tot een ontwrichting van de, tussen partijen onomstreden, kwetsbare parkeerbalans in de oude kern van Barendrecht.” Het college van Barendrecht besloot daarom deze week een nieuw parkeeronderzoek te laten uitvoeren. Na de zomervakantie zal de verdere voortgang van het project met de projectgroep worden besproken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »