Geslaagde Meedoe-dag bij CultuurLocaal

BARENDRECHT – Binnen het uur mee kunnen spelen in een echt orkest. Dat was de uitdaging voor jong en oud op zaterdag 10 juni in de Baerne. En dat lukte wonderwel.

Kinderen kregen een viool, cello, hoorn, klarinet, harp, fluit, slagwerk of ander instrument in handen en leerden de tonen die ze mee gingen spelen met het liedje ‘Kies je eigen Instrument’, op de melodie van het bekende Do-re-mi uit de musical en film The Sound of Music.

Orkest

Ondertussen repeteerde het koor op deze nieuwe tekst en samen werd het tot een geheel gesmeed. Op het ritme van de conga’s bleef het orkest perfect in het gareel. En de docenten hielden alle ‘nieuwelingen’ in de gaten en hielpen hen om de juiste tonen te vinden op een instrument waarvan ze een uur eerder het bestaan misschien nog niet eens wisten. Verbazing alom dat er in zo’n korte tijd zoiets leuks tot klinken werd gebracht. En een wel hele bijzondere manier om met elkaar muziek te leren maken.

Foto: Orkest en koor geconcentreerd aan het werk tijdens de Meedoe-dag van CultuurLocaal.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »