Voorstelling Mariska als praktijkexamen uitgevoerd door leerlingen Calvijn Groene Hart

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vorige week speelden twee mavo3-groepen van Calvijn Groene Hart voor het vak drama de sterren van de hemel tijdens hun praktijkexamen. Zij vertolkten op geheel eigen wijze Mariska, een sprankelende voorstelling gebaseerd op Matilda van Roald Dahl.

Deze moderne versie speelde zich af in Rotterdam en het kampioenschap van Feyenoord nam een essentiële rol in. Het was bijzonder te zien hoe de leerlingen onder leiding van drama-docent Dana Hilgers de actualiteit in het verhaal van de bestseller verwerkt hadden en er bovendien een interactief geheel van hadden gemaakt. Conciërge Bert Karssen verzorgde zoals altijd op zeer professionele wijze het licht en geluid, dit keer bijgestaan door een enthousiaste leerling.

Het publiek dat onder andere bestond uit basisschoolleerlingen, was zeer enthousiast. Na afloop vroegen kinderen zelfs om handtekeningen van de spelers en wilden de basisschoolleerlingen maar al te graag met de toneelspelers op de foto. Ook gaven zowel kinderen, groepsleerkrachten als ouders aan graag volgend jaar weer naar een voorstelling op Calvijn Groene Hart te komen kijken. De school kijkt dan ook weer met volle tevredenheid terug en ziet eveneens al uit naar het vervolg van deze succesvolle traditie.

Foto’s en video’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »