Geen gratis krantjes meer op station Barendrecht

BARENDRECHT – Tot en met afgelopen woensdag konden reizigers op station Barendrecht een gratis krantje het OV mee innemen. De krant ‘Metro’ werd ook regelmatig door (oudere) bewoners uit de omliggende wijken opgehaald op het station van Barendrecht.

De uitgever heeft besloten om de krant niet meer aan te bieden op kleinere station. Alleen op de grote NS stations in Nederland kan de krant nog uit de bakken worden meegenomen.

Trein

Het idee is dat reizigers de krant vaker gaan achterlaten in de (bagagerekken van de) trein, zodat een krant kan worden ‘gedeeld’ met andere reizigers: “Het succesvol delen van Metro in de trein geeft ons ook de mogelijkheid om op een aantal NS-stations te stoppen met de distributie. Hier worden de Metro-bakken weggehaald.“, aldus de uitgever.

Bij de keuze van stations waar wij aanwezig blijven met de bakken is gekeken naar een goede spreiding over het land”, zegt Dirk Rijckborst, distributie manager bij Metro. „De reizigers die opstappen op stations waar de krantenbakken verdwijnen, kunnen Metro in de trein vinden en dus nog steeds lezen.

Op o.a. Rotterdam Lombardijen, Blaak en Centraal is de krant nog wel beschikbaar in de krantenbakken. Ook in Dordrecht kun je nog een ‘Metro’ meenemen uit de bak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »