Zonovergoten steeplechase bij CAV Energie tijdens Mila-trackmeeting

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Donderdag 1 juni 2017) vond de 7e Mila Track Meeting plaats bij CAV Energie op sportpark de Bongerd. Tijdens de zonovergoten wedstrijden namen ruim 230 deelnemers uit binnen- en buitenland het tegen elkaar op.

Bij de hindernisloop moeten deelnemers niet alleen over de ‘normale’ hordes, maar ook over/door de waterbak. Naarmate de deelnemers meer meters maakten, werd het steeds zwaarder om niet in de bak met water te vallen. Slechts een handje vol personen ging tijdens een wedstrijd kopje onder.

Prestaties

Bij het aanzienlijk aantal van de 20 starts was er sprake van interessante wedstrijden met felle strijd tegen elkaar en tegen de klok. De avond begon met een vijftal series 600 meter met als beste prestaties 1.34.12 van Karlijn van Es en 1.26.39 van Jim Ruter, leden van PAC-Rotterdam. Vervolgens werd de Steeplechase met haar hindernissen en altijd spectaculaire waterbak gelopen; op de diverse afstanden op dit onderdeel kwamen maar liefst 49 atleten uit. Op de 3.000 meter Steeple waren Irene van der Reijken van Rotterdam Atletiek (10.37.26) en Mike Teekens van Haag Atletiek (9.29.90) de snelsten.

En als laatste onderdeel van de avond een 11-tal series over twee en een halve baanronde; kortom 1.000 meter. Met deelname van vrouwelijke en mannelijke pupillen, junioren, senioren en veteranen door elkaar ingedeeld naar series op tijd werd deze wedstrijd, onderdeel uitmakend van het Runnersworld Rotterdam en Runnersworld Spijkenisse Baancircuit, gelopen. Op de 1.000 meter bij de dames was Aniek Aper van Rotterdam Atletiek met 2.57.17 (ruim 20 kilometer per uur) de snelste dame. Bij de heren was 17-jarige B-junior Hans Harting van het Boskoopse AV’47 in 2.38.61 (22 a 23 kilometer per uur) de snelste atleet. Een opmerkelijke prestatie bij deze 1.000 meter was de 4.52.57 van de jongste deelnemer de 7-jarige Bruce Levenswaard van A.V. Fortuna.

Zowel atleten als organisatie kon tevreden terugkijken op een uitstekend georganiseerde en geslaagde wedstrijd.

Bekijk hier de uitslagen van de wedstrijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »