Bethel Bazar 2017 haalt €13.695 op voor goede doelen

BARENDRECHT – [Foto’s] “Ondanks het slechte weer hebben we 13.694,74 euro opgehaald.“, aldus de organisatie van de Bethel Bazar na een regenachtige editie: “We zijn hier super trots op!!! We willen alle vrijwilligers en sponsors bedanken. Zonder hun was het nooit gelukt!

Stichting Present Barendrecht was dit jaar het lokale goede doel en ontving een cheque van €5.000. Pia van Dalen van Present: “Na een drukke Rad van Fortuinavond bij de Bethel Bazar werden wij verblijd met een cheque ter hoogte van maar liefst €5.000! Iedereen die zó hard gewerkt heeft om van deze bazar weer een groot succes te maken willen wij hiervoor van harte bedanken! Het is voor ons geweldig om te merken dat ons werk lokaal door velen gedragen wordt. Met recht: SAMEN PRESENT!

Goede doelen

Stichting Present Barendrecht: Achter elke voordeur gaat wel eens iets mis. Maar achter sommige stapelen de problemen zich wel heel hoog op. De helpende handen van de vrijwilligers van Present kunnen dan het begin van verandering zijn. Present weet waar de inzet van deze vrijwilligers het hardst nodig is en regelt alle voorbereiding en nazorg. Present werkt met groepen die zich eenmalig inzetten voor een klus of voor ondersteuning bij een uitje met een doelgroep. Zo zijn we samen Present om plaatsgenoten een lichtpuntje te geven in donkere tijden.

Stichting Priyanthi: verleent directe kleinschalige hulpverlening aan de meest kansarme mensen in Sri Lanka. De hulp die de stichting geeft varieert van: het verstrekken van medicijnen,brillen, gehoorapparaten, schoolboeken voor de kinderen, de bouw van een huisje, bouw van toiletten, het verlenen van microkredieten op basis van 70% rentevrije lening en 30% gift, d.m.v. een microkrediet kunnen de mensen een eigen bedrijfje opstarten en een eigen inkomen verdienen.

Stichting welzijn kinderen Bal Anand: Op zorgboerderij Umang wonen jongeren met een beperking en vormen één grote familie met elkaar. Arme dorpsbewoners maken gebruik van het gezondheidscentrum. Umang zorgt voor de integratie met de plaatselijke bevolking. Helaas werd de zorgboerderij getroffen door een zware storm. Door de storm is de transformator in brand gevlogen. De bijdrage van de Bazar zal voor deze onverwachte schadepost gebruikt wordenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »