Kledingbank UnieK aan de Talmaweg officieel geopend

BARENDRECHT – Gistermiddag (Zaterdag 13 mei 2017) vond de officiële opening plaats van Kledingbank Uniek aan de Talmaweg. De afgelopen maand hebben vrijwilligers hier hard gewerkt om het pand in gereedheid te krijgen voor dit moment.

Initiatiefnemers Ariane Verdoorn en Niko Pjetri verrichtten samen met wethouder van der Linden het officiële openingsmoment: het onthullen van het logo op de gevel van de winkel. Ariane in haar openingsspeech: “Wij wilden deze loods de allure van een winkel geven. (…) We mogen heel trots zijn op het eindresultaat. Uiteindelijk zou dit alles ook niet gelukt zijn door de fijne groep met vrijwilligers. Alles wat jullie hier zien is door mensen met een warm hart gegeven.

Kledingbank UnieK

De initiatiefnemers waren zichtbaar verheugd met de opening. Ze waren al sinds vorig jaar op zoek naar een geschikte ruimte voor de winkel. Het pand aan de Talmaweg is inmiddels goed gevuld met kleding en fietsen. UnieK zal ook verjaardagsboxen gaan maken en uitdelen aan kinderen tot en met 12 jaar waarvan het gezin in armoede leeft. Wethouder van der Linden over Kledingbank UnieK: “Dit initiatief (…) is hét voorbeeld van meedoen en op eigen kracht een initiatief uiteindelijk realiseren zoals we dat graag zien. (…) Ik denk dat Nico en Ariane met doorzettingsvermogen hebben laten zien dat je heel veel kunt bereiken.

De winkel is open op dinsdag (10:00 – 15:00 uur), woensdag (10:00 – 15:00 uur) en vrijdag (13:00 – 20:00 uur). Op deze momenten is het ook mogelijk om spullen af te geven.

Klanten

De kledingbank moet een punt worden waar mensen terecht kunnen die minder geld te besteden hebben aan kleding, speelgoed en zelfs een fiets. De week van 15 tot en met 20 mei wordt gebruikt om de mensen in te schrijven. Vanaf dinsdag 23 mei 2017 worden de klanten welkom geheten door UnieK.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »