Voormalige brandweerkazerne aan de Maasstraat met de grond gelijk gemaakt

BARENDRECHT – [Foto’s] De voormalige brandweerkazerne aan de Maasstraat is afgelopen week met de grond gelijk gemaakt. Enkele weken geleden werd ook het voormalige postkantoor (Centrumpost) gesloopt.

De vrijwilligers van Brandweer Barendrecht rukken al sinds begin 2014 uit vanaf de nieuwe kazerne aan de Dr Kuyperstraat/2e Barendrechtseweg. Tot november 2016 heeft Afval Loont gebruik gemaakt van de oude brandweerkazerne.

Levensloopbestendige woningen

De sloopwerkzaamheden zijn nodig voor nieuwbouwplannen: Op de locatie zullen 40 levensloopbestendige woningen worden gebouwd. “Levensloopbestendige woningen voor mensen met een kleinere portemonnee”, dat is wat Patrimonium voor ogen heeft voor de locatie van de oude brandweerkazerne en het voormalige postkantoor, vertelt Rob van Oevelen, manager Vastgoed van Patrimonium. Woningzoekenden van 55+ krijgen voorrang.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »