Kort geding: Donorkinderen eisen DNA-test dokter Karbaat met in beslag genomen spullen

BARENDRECHT – Het kort geding om een DNA test af te dwingen met het DNA van de inmiddels overleden dokter Karbaat is vanochtend (Vrijdag 12 mei 2017) van start gegaan. Een groep donorkinderen vermoedt dat Karbaat hun biologische vader is en eist deze test om erachter te komen of hij hun biologische vader is.

Karbaat overleed vorige maand en was de directeur van Medisch Centrum Bijdorp aan de Voordijk 276 in Barendrecht. De spermakliniek werd in 2009 gedwongen gesloten door de inspectie.

Eigen zaad

Volgens de advocaat van de donorkinderen heeft Karbaat toegegeven eigen zaad te hebben gebruikt en gemengd met ander zaad. De vrouw van Karbaat stelt echter dat er geen bewijs is dat dit daadwerkelijk is gebeurd. De donorkinderen zien wel uiterlijke gelijkenissen tussen zichzelf en de dokter.

De politie nam vorige week dinsdag persoonlijke bezittingen van Karbaat in beslag. De nabestaande hekelt deze werkwijze, er zouden 7 agenten zijn ingezet voor de inbeslagname van 27 spullen, waaronder een tandenborstel, neustrimmer en wandelstok. Het DNA hiervan zou kunnen worden gebruikt voor de DNA-test. Dit zou de minst ingrijpende methode zijn naast het opgraven van het lichaam van de dokter of het wangslijm ontvangen van familieleden.

Tweets uit de rechtzaalBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »