Kunstwerken Efteling rotonde beschadigd bij verhuizing

BARENDRECHT – [Foto’s] Bij de verhuizing van het laatste Efteling rotonde kunstwerk zijn waarschijnlijk problemen ontstaan. Eerder deze week werd geprobeerd om ‘het kasteel’ op te hijsen en te verplaatsen, maar dat is toen door onbekende oorzaak niet gelukt. Het kunstwerk is tijdens deze operatie vermoedelijk wel beschadigd geraakt aan de onderkant (foto oude staat).

Werklieden zijn vandaag (Vrijdag 3 maart 2017) de hele dag door bezig geweest op de rotonde, maar het kasteel is geen centimeter verplaatst. Wel zijn delen van de voet (‘rots’) van het kunstwerk gesloopt en afgevoerd. Het kasteel is ingepakt ter (verdere) bescherming, maar nog niet verhuisd. Ook het kunstwerk van het dier op een sokkel raakte beschadigd aan de rotspartij. Na verhuizing naar de nieuwe locatie lijkt deze (deels) te zijn hersteld.

De deadline voor de geplande werkzaamheden is inmiddels verstreken, de werkzaamheden hadden vandaag (Vrijdag 3 maart 2017) klaar moeten zijn. De gemeente heeft vanmiddag (Vrijdag 3 maart 2017) nog niet gereageerd op vragen over de ontstane schade.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »