Bouw van nieuwe fietscrossbaan op sportpark De Doorbaak gestart

BARENDRECHT – In 2016 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de aanleg van een fietscrossbaan op sportpark De Doorbraak. Na de nodige berekeningen, ontwerpen en gesprekken kon er afgelopen week een begin worden gemaakt met de aanleg van de fietscrossbaan en de aanpassingen in de omgeving. Deze mijlpaal is kort gevierd met de betrokken partijen.

In 2008 is fietscross uitgeroepen tot een olympische sport en sindsdien is de populariteit van de fietscross flink toegenomen. De huidige fietscrossbaan van fietscrossclub Barendrecht (FCC) op sportpark De Bongerd voldoet niet meer aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. De nieuwe fietscrossbaan doet dit wel. Hij zal dan ook door de FCC gebruikt worden voor zowel trainingen als wedstrijden.

Meer dan een fietscrossbaan

Op het terrein (in de hoek vd Achterzeedijk met de A29) wordt ook een clubgebouw gerealiseerd. Naast de FCC gaat toerfietsclub Barrhopoort dit clubgebouw gebruiken. Als het project volgens planning verloopt is de nieuwe baan eind april klaar voor gebruik. Ook rondom de nieuwe fietscrosslocatie gaat de schop de grond in. De parkeerplaats wordt uitgebreid met 112 parkeervakken en het fietsparkeren wordt uitgebreid. Dit ontlast de parkeerdruk bij Hockeyclub Barendrecht. De vrijgekomen grond op de parkeerplaats wordt grotendeels gebruikt voor de heuvels van de fietscrossbaan.

Meer weten over wielersport in de gemeente Barendrecht kijk dan eens op: fccbarendrecht.nl of barrhopoort.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »