Nep boetes voor illegale film downloaders bezorgd in Barendrecht

BARENDRECHT – Er zijn vanochtend (Donderdag 23 februari 2017) bij meerdere adressen in Barendrecht nep boetes op de deurmat gevallen voor het downloaden van illegale films. De brief (foto) opent met: “Let op! Voorkom een boete. Er is geconstateerd dat er vanaf uw ip-adres illegaal is gedownload.

Een groot aantal personen, zowel binnen als buiten Barendrecht, hebben deze brief ontvangen. De aantijgingen zijn nep en personen worden onder druk gezet om een bedrag van €52,74 te betalen om een hogere boete (á €190) te voorkomen. Meerdere melders hebben de melding inmiddels ook doorgezet naar de politie. Het advies van de politie: “Niet intrappen! Laat u niet oplichten!

De brieven komen echt over omdat ze op naam van de bewoner(s) worden bezorgd. Waar deze gegevens vandaan komen is vooralsnog niet bekend.

Update: Op basis van nieuwe meldingen lijkt het te gaan om persoonsgegevens die (deels) al jaren oud zijn. In één geval was de data al meer dan 9 jaar oud, in een ander geval werd er een naam gebruik op de brief van iemand die (door verhuizing) daar al tijden niet meer woont.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »