Voormalig schoolgebouw aan de Botter volledig verdwenen

BARENDRECHT – [Foto’s] Van het voormalige schoolgebouw aan de Botter is sinds kort niets meer over: het volledige gebouw is verdwenen. Alleen de bomen op de plek van het schoolplein staan nog overeind. Op de open vlakte die is ontstaan zal op lange termijn nieuwbouw worden gerealiseerd.

Om de periode tussen volledige leegte en nieuwbouw te overbruggen, zal de gemeente in overleg met bewoners een tijdelijke invulling gaan geven aan het stuk grond. Een voorbeeld hiervan is de aanleg van een trapveldje. Gezien de tijdelijke aard van de invulling moeten de kosten beperkt blijven, zo liet de gemeente eind vorig jaar al aan omwonenden weten.

Opruimen

Hoewel er van het gebouw niets meer over is, is een deel van het terrein nog gevuld met materiaal/puin (o.a. fundering). Volgens de planning zou het volledig lege terrein over een aantal weken (media maart) moeten worden opgeleverd aan de gemeente Barendrecht.

Zie ook: Grote uitslaande brand in half gesloopt schoolgebouw aan de BotterBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »