Kindcentrum Nova opent op locaties van De Draaimolen en De Zeppelin haar deuren

BARENDRECHT – In de gemeentes Barendrecht , Ridderkerk en Zwijndrecht worden stap voor stap dertien vestigingen geopend van Kindcentrum Nova. Nova is een samenwerking tussen diverse partners uit onderwijs en opvang. De scholen van OZHW, Kibeo kinderopvang en Yes kinderopvang verenigen hiermee hun kracht en expertise om daarmee kinderen en ouders nog beter van dienst te kunnen zijn.

Vanochtend vond de officiële start plaats voor de vestigingen aan de De Draaimolen en de Zeppelin in Barendrecht. Zij markeren dit moment met het onthullen van een nieuw bord aan de gevel. Wethouder Johan van Wolfswinkel kwam hoogstpersoonlijk de opening van de locatie Draaimolen luister bijzetten!

Draaimolen en De Zeppelin

De Draaimolen heeft twee locaties: Bachlaan en Stellingmolen. Op beide locaties zijn allerlei kinddiensten samengebracht waar uiteraard schoolse, maar ook voor- en naschoolse activiteiten plaatsvinden. Diverse partners, waaronder Kibeo staan dagelijks klaar om gezinnen bij te staan in een veelheid van activiteiten.

Aan het Middeldijkerplein 3, tegenover gezondheidscentrum Carnisselande, is in het Waterpoortgebouw ook een vestiging van Kindcentrum Nova van start gegaan. Al jaren zijn op dit adres, naast de Openbare daltonschool De Zeppelin, verschillende diensten gevestigd die zich speciaal richten op kinderen. Vanaf heden zijn deze diensten met elkaar verenigd onder de naam Kindcentrum Nova.

Meer dan een school

Uiteraard is en blijft er sprake van een school, maar er is hier nog veel meer te vinden. Het kindcentrum beschikt ook over Buitenschoolse opvang van Kibeo, tussenschoolse opvang door De Overblijf, Kindertherapie en Logopedie. Kibeo verzorgt in hetzelfde gebouw ook de opvang van baby’s en peuters. Allemaal diensten waarvoor ouders en kinderen niet naar een andere locatie hoeven te reizen. De aanwezigheid van een grote sporthal zorgt ervoor dat de kinderen ook voor die voorziening niet over straat hoeven. Op deze locatie is al jaren ook het jongerencentrum Wave en een servicepunt van het CJG te vinden.

Doordat de verschillende organisaties al jaren intensief met elkaar samenwerken, was het logisch om hun doelen en werkwijzen op elkaar af te stemmen. Daarin zijn zij zo goed geslaagd dat het gepast was om samen onder één vlag en naam verder te gaan. Met de onthulling van het nieuwe bord aan de gevel kan iedereen daar nu kennis van nemen. De verschillenden organisaties blijven vooralsnog wèl onder hun eigen naam en telefoonnummer bereikbaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »