Theehuys Polderzicht in de Zuidpolder officieel geopend

BARENDRECHT – [Foto’s] Theehuys Polderzicht in de Zuidpolder is vanmiddag (Zaterdag 4 februari 2017) geopend. Heel Holland Bakt finaliste Martine verzorgde de officiële openingshandeling van het theehuis van de familie Leeuwenburg.

In het theehuis kunnen o.a. Barendrechters en recreanten uit de Zuidpolder langs komen voor een kopje koffie/thee en wat lekkers, zoals bijvoorbeeld de zelfgemaakte taarten. Morgen (Zondag 5 februari 2017) (zondag 5 feb.) is het Theehuys om 10:uur voor het eerst geopend.

Opening

De openingshandeling, verricht door Heel Holland Bakt finaliste Martine, vond onder grote belangstelling plaats bij de ingang van het Theehuys: door een theepot aan een draad door de ‘voordeur’ te slingeren werd de opening officieel gemaakt. Om te zorgen dat de theepot, gesigneerd door Martine, nog een mooi plekje te kunnen geven betrof het een ‘papieren voordeur’. De Harmonievereniging verzorgde bij de ingang de feestelijke muziek voor de bezoekers.

Verwennen van gasten

Lyan Leeuwenburg vertelde in haar speech: “Ik zelf wilde altijd al graag iets klein voor mezelf beginnen, met als hoofdmotto: het verwennen van gasten. En dat is gelukt. (…) In eerste instantie wilde we een klein theehuisje aan huis, maar dat plan werd bij de gemeente gelijk van tafel geveegd. Zij stelde flink wat eisen: groter, een andere locatie en passend in het beeld wat bij de Zuidpolder past. Dat was nog niet zo’n makkelijke opdracht.” Het uiteindelijke theehuis zoals het er nu staat, zo vertelde Lyan, is dan ook in meerdere opzichten een stuk groter dan de originele plannen.

Theehuys Polderzicht is bereikbaar via de 3e Barendrechtseweg. Fietsers kunnen tussen de Leedeweg en Achterzeedijk op de fiets de Zuidpolder in, automobilisten kunnen parkeren op het parkeerterrein naast De Kleine Duiker.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »