Jongerencentrum BLOK0180, MFA Zichtwei, Barendrecht

BARENDRECHT – Sinds een aantal jaar bestaat er vanuit KijkopWelzijn de Vraagwijzer, een inloopspreekuur voor inwoners uit Barendrecht voor enkelvoudige vragen. Aan de hand van dit succes is vervolgens VraagBlok opgezet. Dit is ook een inloopspreekuur voor enkelvoudige vragen, maar dan speciaal voor jongeren.

Wij willen met dit project in contact komen met de jongeren en hen begeleiden in het gene waar zij tegenaan lopen“, aldus Loïs Gelderblom van KijkOpWelzijn VraagBlok is gevestigd in het jongerencentrum BLOK0180 in Barendrecht.

VraagBlok

VraagBlok is van start gegaan in oktober 2016. Twee keer in de week kunnen jongeren van 16 t/m 23 jaar, geheel gratis, terecht bij dit vrije inloopspreekuur in het jongerencentrum BLOK 0180 (Haarspitwei 9). Het spreekuur wordt gehouden op maandagavond van 18:00 tot 20:00 uur en vrijdagmiddag van 15:30 tot 17:30 uur

Tijdens het spreekuur kunnen jongeren terecht met alle vragen, waaronder informatie over het aanvragen van studiefinanciering, het helpen bij het zoeken van een (bij)baantje, het aanvragen van toeslagen of het zoeken naar een passende sport: “Graag nodigen wij jullie uit om eens langs te komen in BLOK0180 of een kijkje te nemen op onze website blok0180.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »