OBS De Draaimolen, Stellingmolen, Barendrecht (Google Streetview)

BARENDRECHT – Met ingang van januari 2017 worden op Obs De Draaimolen 16 leerlingen uit de groepen 7 en 8 opgeleid tot leerlingmediatoren, die andere kinderen gaan helpen bij het oplossen van een conflict als ze daar zelf niet in slagen. De leerkrachten zorgen ervoor dat mediaties veilig en succesvol verlopen.

Dit alles gebeurt vanuit de uitgangspunten van de Vreedzame School waar De Draaimolen sinds het schooljaar 2015-2016 mee werkt.

Leerlingmediatie

Voordat de leerlingen beginnen aan de training wordt toestemming gevraagd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen die gevraagd worden om leerlingmediator te worden. Kinderen solliciteren naar deze taak en de hele groep heeft er een belangrijke stem in welke kinderen opgeleid zullen gaan worden. Na de training is in de school duidelijk zichtbaar welke leerlingmediatoren ‘dienst’ hebben op een bepaalde dag. Deze leerlingen zullen tijdens het buitenspelen ook herkenbaar zijn aan hun hesje.

Verantwoordelijkheid

In Nederland zijn al duizenden kinderen opgeleid tot mediator. “Het is prachtig om te zien, hoe goed kinderen dat kunnen leren. De kinderen groeien in die rol en de daar mee gegeven verantwoordelijkheid“, aldus de school. De Draaimolen hecht veel waarde aan het feit dat leerlingen leren dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor zichzelf, maar ook voor elkaar.

Foto: Google StreetviewBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »