Vuurwerk(afval) Middeldijkerplein, Carnisse Veste

BARENDRECHT – Vuurwerkafval maakt de weg glad en wegmarkeringen zijn niet goed zichtbaar. Daarnaast bestaat de kans dat kinderen ermee gaan spelen. Genoeg redenen om vuurwerkafval op te ruimen. De gemeente veegt op 1 januari de brandhaarden en de winkelcentra. Voor de andere straten doen zij een beroep op u: “Zo voorkomen wij met elkaar ongelukken!” Vuurwerk afsteken mag vandaag (Zaterdag 31 december 2016) vanaf 18:00 uur tot vannacht (Zaterdag 31 december 2016) 2:00 uur.

Tijdens de jaarwisseling 2015/2016 zijn er zo’n 25 tot 30 personen geweest die gezamenlijk 319 zakken met vuurwerkafval hebben ingeleverd. Omdat “alle beetjes helpen” om de straten schoon te krijgen heeft de gemeente besloten om de actie dit jaar voort te zetten.

Zie ook: Vuurwerkverbod Carnisse Veste en maatregelen tegen vuurwerkoverlast

Veilig opruimen

Met behulp van de volgende, simpele tips kunt u vuurwerkafval veilig opruimen:

  • Verzamel direct na het afsteken het vuurwerkafval of doe dit zo vroeg mogelijk op nieuwjaarsdag;
  • Maak vuurwerkafval eerst nat voor het opruimen;
  • Dompel afgestoken vuurwerk én blindgangers onder in een emmer water;
  • Veeg de boel aan en gooi het afval als het is afgekoeld bij het huisvuil in de dichtstbijzijnde ondergrondse container (let op: de containers zijn op oudjaarsdag zelf afgesloten);
  • Steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af;
  • Laat kinderen nooit alleen vuurwerk opruimen.

Vuurwerkafval is geld waard!

Wanneer u het vuurwerkafval verzamelt, kunt u daarvoor €1,- per volle vuilniszak krijgen. U kunt de volle vuilniszakken op 4 januari tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren bij het gemeentehuisplein (Binnenhof), Van der Vormhaven (bij het milieupark) of bij de gemeentewerf (Londen 15).

Afgelopen jaar was er niet zoveel animo voor het inleveren van vuurwerkafvalBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »