Samenwerking Feyenoord en gemeente Barendrecht verlengd: kinderen in beweging krijgen

BARENDRECHT  – Feyenoord en de gemeente Barendrecht hebben vandaag (Woensdag 30 november 2016) de bestaande samenwerking met drie jaar verlengd. Dat betekent dat Feyenoord tot en met het seizoen 2018-2019 met het maatschappelijke project ‘Scoren in de wijk’ actief is in Barendrecht.

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst werd vanmiddag (Woensdag 30 november 2016) in De Kuip ondertekend door Eric Gudde (algemeen directeur Feyenoord) en wethouder Lennart van der Linden (sport).

Scores in de wijk

De samenwerking is bedoeld om meer kinderen in Barendrecht in beweging te krijgen. Sinds de start in 2013 hebben al duizenden Barendrechtse kinderen deelgenomen aan diverse activiteiten. Wethouder van der Linden: “Daar zijn we met recht trots op. Sporten is voor Barendrecht belangrijk. We kennen hier tal van sportverenigingen, –activiteiten en –accommodaties.  Sporten is gezond, bevordert de gemeenschapszin en leert jonge mensen omgaan met normen en waarden. Ik ben dan ook blij dat we deze samenwerking met Feyenoord voortzetten en zo nog meer Barendrechtse kinderen in beweging te krijgen.

Ook Eric Gudde toonde zich verheugd over de voortgezette samenwerking. “We zijn met Scoren in de Wijk gestart met Rotterdam-Zuid, maar het was voor ons een logische stap om uit te breiden naar Barendrecht. Ook in die gemeente heeft Feyenoord een grote achterban. Het is mooi dat we ook de komende drie seizoenen de Barendrechtse jeugd kunnen bereiken met onze sociaal-maatschappelijke projecten.

Kinderen in beweging

De samenwerking tussen Feyenoord en Barendrecht verliep de afgelopen drie jaren succesvol“, aldus de gemeente. Door de inzet van de rolmodellen van Feyenoord, de faciliteiten van de club en activiteiten in de wijken, zijn diverse partijen bij elkaar gebracht. Met de verlenging van deze samenwerking worden kinderen ook de komende jaren gestimuleerd om te sporten en bewegen en worden hen normen en waarden bijgebracht. Daarnaast draagt het programma bij aan bijvoorbeeld de talentontwikkeling van kinderen, bevordert het de sociale cohesie in wijken, dringt de eventuele overlast in wijken terug en wordt de leefstijl van de deelnemende kinderen positief beïnvloed.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »