Middeldijkerplein, Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente is met een aantal werkgroepen bezig om een écht Hart van Carnisselande te creëren. Een aantrekkelijk centrum dat bestaat uit het Middeldijkerplein, Carnisse Veste en het Havenhoofd. Uit eerdere gesprekken is naar voren gekomen dat men soms overlast ervaart van jeugd in het gebied.

Hier wordt, meestal tot tevredenheid van de bewoners en winkeliers, tegen opgetreden, maar als gemeente hebben wij wel de vraag gekregen wat wij doen voor de jeugd in Carnisselande Wat we doen om te voorkomen dat jongeren overlastgevend gedrag vertonen en hoe we daarmee omgaan. Maar ook: hoe gaan we om met onze jeugd, hoe spreek je elkaar (aan) ‘buiten op het plein’?“, aldus de gemeente.

Informatieavond

Om hier antwoord op te geven organiseert de gemeente Barendrecht op woensdagavond 14 december een thema-avond ‘Jeugd op het plein’ in de bibliotheek op het Middeldijkerplein in Carnisselande. Er zijn verschillende professionals aanwezig die vanuit hun ervaringen ingaan op de vragen. Ook geeft Hans Kaldenbach een actieve workshop, waarin hij samen met een acteur in de rol van een ‘hangjongere’ concrete situaties naspeelt.

Na afloop krijgen de deelnemers een boek mee met tips om alles thuis nog eens door te lezen. Kortom, een informatieve en praktisch leerzame avond. Wilt u aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar p.d.ruiter [@] bar-organisatie.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »