Waarderingsspeld voor Jacomien Glasbergen en oorkonde voor Stichting Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Maandag 21 november 2016) ontving mevrouw Glasbergen een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor Stichting Hart voor Barendrecht. Dubbele verrassing was dat deze stichting een Barendrechtse Waarderingsoorkonde ontving. De uitreiking van de onderscheidingen vond plaats in gebouw De Ontmoeting bij de Dorpskerk.

Mevrouw Glasbergen is vanaf de oprichting in 2006 het boegbeeld van de Stichting Hart voor Barendrecht geweest. Na 10 jaar toegewijde inzet, legt zij haar functie als voorzitter van de stichting neer.  Naast haar werkzaamheden als voorzitter van de stuurgroep verrichtte mevrouw Glasbergen veel taken die uit de projecten voortkwamen. Bijvoorbeeld de wekelijkse radio-uitzending, waar in 2009 mee gestart is. Zij heeft vele projecten geleid en tot een succes gebracht. Een bijzondere bevlogenheid voor de stichting en voor Barendrecht kenmerkt mevrouw Glasbergen.

Waarderingsoorkonde Stichting Hart voor Barendrecht

Stichting Hart voor Barendrecht ontving vanavond (Maandag 21 november 2016) tevens een Waarderingsoorkonde vanwege de belangrijke bijdrage die de stichting aan de samenleving levert. Op 16 april dit jaar vierde de stichting haar 10-jarig bestaan.

Bij de stichting zijn 10 Barendrechtse kerken aangesloten, die vanuit de stichting, onder het betrokken voorzitterschap van mevrouw Glasbergen, samen mooie projecten en activiteiten organiseren: de stichting organiseert dit jaar, op 23 december, voor de vijfde keer het evenement Bethlehem in Barendrecht; een kerstwandeling waar veel Barendrechtse organisaties een bijdrage aan leveren. In 2008 is vanuit Hart voor Barendrecht Stichting Present Barendrecht opgericht. In 2007 en 2008 werd het project CityBijbel Barendrecht gehouden. Van 2010 tot 2015 was er de jongereninloop Heartbeat in de Centrumpost.  Sinds 2012 wordt de Week van het Gebed georganiseerd en ook de Dag van de Dialoog is al jaren een succes. Stichting Hart voor Barendrecht is ook aangesloten bij het Platformoverleg vergunninghouders/ vluchtelingen. Hart voor Barendrecht zoekt vrijwilligers die als taalcoach of buddy een vluchtelingengezin kunnen begeleiden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »