Raadsvergaderingen voortaan via online livestream in beeld en geluid te volgen

BARENDRECHT – Vanaf aanstaande dinsdag zullen raadsvergaderingen in het gemeentehuis van Barendrecht live via internet zijn te volgen. Tijdens de verbouwing van de bestuursvleugel van het gemeentehuis zijn er 5 camera’s geïnstalleerd in de raadzaal. Dinsdagavond 22 november kan er vanaf 20:00 uur voor het eerst live worden meegekeken en geluisterd in de raadzaal via de raadsinformatie website van de gemeente Barendrecht.

Update 20:00: Het is de gemeente niet gelukt om de apparatuur op tijd werkend te krijgen. Er is nog geen online livestream te bekijken.

De HD camera’s worden automatisch bediend, afhankelijk van wie er spreekt zal er een camera op deze persoon worden gericht. Bij drukbezochte vergaderingen kan het videosysteem ook worden ingezet om het beeld en geluid door te sturen naar een scherm in de hal van het gemeentehuis. Vanaf deze locatie kan het publiek (die niet meer in de raadzaal passen) de raadsvergadering toch volgen.

Live en terugluisteren

Raadsvergaderingen zullen in zowel beeld als geluid live worden uitgezonden, achteraf kan de video ook terug worden gekeken. Commissievergaderingen zullen alleen in geluid worden opgenomen. De gemeente streeft er naar om deze direct na de vergadering online te publiceren. Mogelijk wordt het geluid van de commissievergaderingen ook live uitgezonden, maar hier bestaan momenteel nog tegenstrijdige berichten over. Over 2 á 3 weken zou ook de v.d. Wouwzaal gereed moeten zijn om geluid op te nemen en uit te zenden.

Oriënterende commissievergadering zullen niet worden opgenomen en zijn achteraf ook niet terug te luisteren.

Foto: Raadzaal met op de achtergrond twee van de vijf camera’s die zijn opgehangen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »