Carnisselande, Barendrecht (Portlandsebaan, keerlus tram)

BARENDRECHT – Vorige week woensdag (19 okt) sprak Jongeren voor Barendrecht (JVB) met Wethouder Vermaat (EVB) over huisvesting. De wethouder gaf een interessante presentatie, waarna er flink werd gediscussieerd. De betrokkenheid van de aanwezigen op dit onderwerp lijkt vooral te zijn gelegen in de lastige situatie voor jongeren, die in Barendrecht op zichzelf willen gaan wonen. Er werden voorbeelden genoemd van jongeren die zich gedwongen voelen om te verhuizen naar omliggende gemeenten, zoals Rotterdam.

Tijdens de avond in BLOK0180 werd duidelijk dat échte jongerenhuisvesting er in Barendrecht niet is. Ook is dit volgens wethouder Vermaat lastig te realiseren. Woningbouwverenigingen bouwen namelijk geen woningen van onder 150.000 euro, met bijbehorende huurprijs. Dit terwijl échte jongerenhuisvesting volgens JVB vooral betaalbaar dient te zijn. Daarnaast hoeft een jongerenwoning niet groot te zijn, voor sommigen is 30 vierkante meter al voldoende.

De aanwezige jongeren zijn tijdens de avond een stuk wijzer geworden over de werking van de woningmarkt én de invloed van de overheid hierop. Een samenvatting van de presentatie is op de website van Jongeren voor Barendrecht terug te lezen.

Wellicht ligt de oplossing voor het realiseren van jongerenhuisvesting bij private investeerders. Voor de werkgroep die zich hiervoor gaat inzetten, zoekt JVB nog geïnteresseerden.


Joris Modderman, voorzitter van Jongeren voor Barendrecht (JVB) en tevens raadslid voor Echt Voor Barendrecht (EVB)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »