Vleermuizen boven je hoofd bij ingang station Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Een vleermuis die een paar meter boven je hoofd hangt, dat is niet wat je zou verwachten als je ‘s ochtends (nog half slapend) naar je trein wandelt op station Barendrecht. En toch is het zo: de afgelopen dagen zijn er weer vleermuizen waargenomen die aan het plafond bij de ingang hangen. Reizigers die via de roltrappen het station op gaan zullen de vleermuizen direct na de schuifdeuren van het station boven hun hoofd zien hangen.

De ‘ruige dwergvleermuizen‘ zijn lastig te zien als je er niet op let: ze zijn klein en hangen meestal stil aan het plafond. Wie echter goed kijkt ziet dat ze zich met hun kleine pootjes vastklemmen in de gaatjes van het plafond. Dan lijkt het zwarte ‘propje’ ook ineens op een donzige muis die aan het plafond boven je hangt. De vleugels van de vleermuis kunnen tot 25cm groot worden.

Waarneming

De aanwezigheid van vleermuizen op station Barendrecht werd ontdekt en online gepubliceerd op waarneming.nl door Peter Gouman. Afgelopen maandag werden er 5 vleermuizen gespot. Bij bezoekjes de afgelopen dagen bleken het er (soms) al meer te zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »