Camerapaal zónder camera op station Barendrecht staat... voor paal

BARENDRECHT – Een bewakingscamera op station Barendrecht leek bij een bezoekje aan het station 2 weken geleden ‘plots’ te zijn verdwenen. Aan de kant van Bedrijventerrein-Oost (naast de roltrappen) stond alleen nog maar een paal met het bordje ‘cameratoezicht’, maar er hing helemaal geen camera aan de paal. Op diverse andere plaatsen rond het station staan wel camera’s opgesteld.

Nadat EVB raadslid Kees Takken hierover vragen had gesteld aan burgemeester van Belzen (veiligheid) blijkt het volgende: er heeft nooit een camera aan de paal gehangen, de paal staat er… alleen maar te staan. “Aan de betreffende paal heeft nooit een camera gehangen. Er staat slechts een paal met de bevestigingsmogelijkheid van een camera“, aldus de burgemeester

Geen cameratoezicht

Van Belzen: “Tijdens het aanleggen van de cameravoorzieningen op en nabij het NS station is een extra voorziening (paal en kabel) getroffen aan de achterzijde van het NS station. Met de aanleg is in die betreffende periode geanticipeerd op de mogelijke komst van een school met een daarbij behorende fietsenstalling. De school en de daarbij behorende fietsenstalling hebben echter een andere locatie gekregen“.

Er is inderdaad geen school gekomen, maar wel een fietsenstalling voor reizigers. Waarom de andere 3 fietsenstallingen rond het station wel cameratoezicht hebben en alleen deze langs het Zuideinde niet blijft dus een raadsel. Bij de fietsenstalling wordt echter de indruk gewekt dat de fietsenstalling wel bewaakt is: er hangt een bordje ‘Cameratoezicht’ met het logo van de gemeente Barendrecht en de Politie. Voor zover bekend hangt er hier geen enkele andere camera, dus wees voorzichtig met waar je je fiets wel en niet stalt rond het station.

Opvallend genoeg hangen er op andere plekken in Barendrecht dan weer wel camera’s van de gemeente, maar hangt hier niet zo’n bordje.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »