Vernieuwde atletiekbaan CAV Energie officieel in gebruik genomen

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisterochtend (Zaterdag 17 september 2016) om 11.00 uur opende wethouder Van der Linden de gerenoveerde atletiekbaan van C.A.V. Energie met het eerste startschot voor de 25ste OZH. De oude atletiekbaan op sportpark De Bongerd is enkele maanden geleden volledig weggehaald en in de maanden erna vervangen door een nieuwe (verende) baan.

Voor alle atleten van C.A.V. Energie is het zeer aangenaam de komende maanden / jaren weer te kunnen trainen op deze prachtige (vernieuwde) atletiekbaan op het Sportpark De Bongerd in Barendrecht. En op korte termijn; 17 september is het begin van de Nationale sportweek met de actie “ik neem je mee”; leden kunnen in de komende week een introducee meenemen. Ook mensen die kennis willen maken met hardlopen of atletiek in ruimere zin zijn deze week van harte welkom. Voorts start Energie met een speciaal trainingsaanbod waarbij ongebonden lopers zich kunnen voorbereiden op de jaarlijkse Bruggenloop in Rotterdam.

Startschot

Met het startschot voor de eerste serie over de sprintafstand van 40 meter voor de aller jongste atleten, de mini pupillen, opende wethouder Van der Linden de gerenoveerde atletiekbaan van atletiekvereniging C.A.V. Energie. Hiermee begon de 25ste editie van de Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen. Winnaar van de eerste serie werd Steijn van Eijmeren van Rotterdam Atletiek in 7.54 seconden. Het zou een zeer mooie dag worden voor de ruim 200 deelnemers aan dit kampioenschap. Er werden prima prestaties neergezet op de gloednieuwe toplaag met als eerste baanrecord de 600 meter van de jongen-mini-pupil Luuk Boutkan van Olympus’70 in een prachtige tijd van 2.10.10 minuten. Een willekeurige greep uit de prestaties; A1-pupil Jozuah Revierre en A2-pupil Rachel Ivo van C.A.V. Energie wonnen in hun categorie de meerkamp 60 meter sprint – kogelstoten – hoogspringen; Aris Remmerde van AAC’61 uit Assen liep zijn 1.000 meter in 3.40.13 minuten. Maar eigenlijk zijn alle prestaties van al de deelnemende (zeer) jonge atleten vermeldenswaardig.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »