Feestelijke opening concertseizoen Barendrecht Klassiek

BARENDRECHT – Afgelopen zondag ging in de Dorpskerk het zesde concertseizoen, georganiseerd door Stichting Barendrecht Klassiek, van start. Een select gezelschap van muziekliefhebbers werd door Trio Lamy getrakteerd op een tweetal prachtige strijktrio’s.

Het eerste werk was het Strijktrio in Es, Opus 3 van Ludwig van Beethoven. Hoewel het een vroeg werk is van deze componist klonk diens meesterschap er reeds volop in door. De uitvoering door violist Robert Cekov, altviolist Florin Negreanu en celliste Magrita Rondeel was zeer verfijnd en feestelijk welluidend.Het Strijktrio van Jean Françaix uit 1933 was het tweede werk. De toen 21 jarige componist liet de levenslust van het interbellum met snelle tempi horen afgewisseld met meer beschouwende delen die ‘con sordino’ door Trio Lamy heel gevoelig werden gebracht.

Een fraai begin van de serie concerten die door Stichting Barendrecht Klassiek i.s.m. Stichting Toekomst Dorpskerk worden georganiseerd en mede mogelijk zijn door de bijdrage van meerdere sponsoren. Het volgende concert vindt plaats op zondag 27 november en zal worden gegeven door violiste Anna Badalian en pianiste Svetlana Terpougova.

Foto: Jos WesdijkBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »