Werkzaamheden verbouwing gemeentehuis gestart

BARENDRECHT – Afgelopen maandag zijn de aangekondigde werkzaamheden in het gemeentehuis van start gegaan. De bestuursvleugel van het gemeentehuis zal de komende weken worden verbouwd. “Dit oudste gedeelte van het gemeentehuis wordt aangepast naar de eisen en functionaliteit van deze tijd“, aldus de gemeente.

Het gaat hierbij om de werkkamers van het college en medewerkers, vergaderruimtes en de raadszaal. Deze laatste zal worden aangepast zodat er onder andere meer publiek aanwezig kan zijn bij vergaderingen. Naar verwachting is de volledige verbouwing eind oktober gereed.

Vergaderingen

Tijdens de verbouwing is de receptie van de gemeente Barendrecht verplaatst naar balie 1. Commissievergaderingen zullen plaatsvinden in het schoolgebouw van het Calvijn Groene hart. De raadsvergaderingen zullen plaatsvinden in De Baerne.

Verbouwing

De complete verbouwing verbetert o.a. de huidige (slecht functionerende) geluidsinstallatie, de duurzaamheid van het gebouw, de (slechte) klimaatbeheersing en toegankelijkheid. Nieuw meubilair, dat ook weer aan de Arbonormen moet voldoen, en de nieuwe systemen moeten vervolgens weer (minimaal) 10 jaar mee kunnen gaan.

Zie ook: Met half miljoen extra wel overeenkomst voor verbouwing gemeentehuisBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »