Kinderen 'planten' hun wens bij opening van Hoftuin

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De Hoftuin in de wijk Vrouwenpolder is vanmiddag (Vrijdag 20 mei 2016) officieel geopend. De Hoftuin is een openbare tuin waarin iedereen, van jong tot oud, welkom is om te spelen, te leren, te tuinieren, een praatje te maken of gewoon te genieten. De school gaat de tuin gebruiken voor educatie. De tuin ligt direct naast MFA Hof van Maxima.

De opening werd verricht in twee delen: het knippen van een lintje en het planten van een boom. Bij het planten van deze boom werden de opgeschreven wensen van alle kinderen ‘meegeplant’ door ze in de aarde rond de boom te gooien. Twee kinderen hadden een wens die direct uit kwam: het lintje doorknippen voor de officiële opening van de Hoftuin.

Samenwerken

Buurtbewoners en scholieren van de Groen van Prinsterer waren aanwezig bij de opening en Humanitas DMH zorgde voor de versnaperingen. Wethouder Vermaat heeft de kinderen geholpen bij het planten van de boom. De kinderen hebben na de opening ook nog meegeholpen bij het inzaaien van de klimheuvel. De tuin en het gebied eromheen zullen in de komende tijd nog verder worden ontwikkeld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »