Taxusinzameling voor het goede doel: Donatie aan BAR-Runners

BARENDRECHT – De afgelopen twee jaar hebben inwoners en medewerkers van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk taxushaagknipsel ingezameld. De taxusknipsels zijn een basisgrondstof voor chemotherapieën. De giftige stoffen in een taxushaag zijn bruikbaar als medicijn tegen kanker. Iedere kubieke meter snoeisel van de taxushaag is goed voor een chemotherapie.

Stichting Vergroot de Hoop is de drijvende kracht achter deze inzameling. De stichting heeft als waardering voor het inzamelen een bedrag van € 1.595,- geschonken aan de BAR- organisatie. Het bestuur van de BAR- organisatie heeft besloten dit bedrag te doneren aan de BAR-Runners (foto). De BAR-Runners, medewerkers van de BAR-organisatie, hebben afgelopen weekend meegedaan aan de 25e editie van de Roparun.

Al het door hen opgehaalde geld wordt binnenkort gedoneerd aan de Roparun. Op 3 juni wordt bekendgemaakt wat de totaalopbrengst is van deze jubileumeditie.

Inleveren taxushaagknipsels

Wilt u ook taxushaagknipsels inleveren voor stichting Vergroot de Hoop? De stichting heeft diverse inzamelpunten waar u tussen 15 juni en 31 augustus uw knipsels kun inleveren. Kijk voor meer informatie op vergrootdehoop.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »