Modder Run 2015 in het Barend Bos

BARENDRECHT – Tussen natuurspeelplaats Barendbos en de woning naast de begraafplaats Den Ouden Dijck wordt eind dit jaar een stormbaan aangelegd voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Willem van Welsum houdt zich vanuit de gemeente bezig met het project. “We willen, net als in het Barendbos, voor de stormbaan zoveel mogelijk werken met natuurlijke materialen en elementen zoals boomstammen. De stormbaan is ook heel geschikt voor bootcamps, daarom betrekken we de buurtsportcoach er ook bij.

Vorige week is het eerste gesprek met de architect gevoerd. Deze gaat samen met leerlingen van CSG Calvijn en het Dalton Lyceum aan de slag met het ontwerp. De planning is dat de werkzaamheden voor de aanleg van de stormbaan eind dit jaar beginnen. Het streven is dat de stormbaan in april 2017 klaar is. Tussen de stormbaan en de woning naast de begraafplaats wordt een nieuwe parkeerplaats aangelegd, die ook gebruikt kan worden voor bezoekers van natuurspeelplaats Barendbos.

Ontwerpen leerlingen

Een tijd terug is aan leerlingen van Dalton 2 Technasium gevraagd een ontwerp te maken voor de stormbaan. Zij presenteerden hun ontwerpen aan wethouder Ingeborg Monhemius. De gemeente heeft de ideeën van de leerlingen ter harte genomen en gebruikt bij het opstellen van een programma van eisen voor de stormbaan: de voorwaarden waaraan het ontwerp moet voldoen.

Ontwerp uitwerken

De architect gaat aan de hand van het programma van eisen aan de slag met het ontwerp. Eerst komt er nog een bijeenkomst op het Dalton Lyceum waarbij de ontwerpen van de leerlingen nog een keer bekeken worden. Vervolgens is het plan twee leerlingen van het Calvijn en het Dalton Lyceum te laten deelnemen in de projectgroep, zodat ze nauw betrokken zijn bij het ontwerp. In ieder geval komt er op de stormbaan ook water, dat in verbinding zal staan met het water in het Barendbos.

Foto: Archieffoto ‘Mudrun‘ in Barend BosBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »