Getuige ongeval Barendrechtseweg: "Bestuurder reed zonder rijbewijs"

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen dinsdagmiddag raakte een automobilist van de weg op de 1e Barendrechtseweg. De auto kwam vanuit Rotterdam richting Barendrecht gereden, maar schoot ter hoogte van poppodium de Beuk van de weg. De auto kwam tot stilstand tegen een helling bij het spoorviaduct.

Een rijinstructrice en leerling waren getuigen van het ongeval, ze waren op dat moment bezig met een rijles en reden over de 1e Barendrechtseweg. Ze hoorden plots een klap en dachten in eerste instantie aan een klapband van hun eigen auto. Toen ze de lesauto aan de kant hadden gezet bleek er echter iets anders aan de hand te zijn: de auto die even daarvoor dicht achter ze reed, stond nu op een bijzondere plek langs de weg (foto). De auto miste een bocht en kwam tegen een helling langs de weg tot stilstand.

Geen rijbewijs

De bestuurder van de ‘gecrashte auto’ was inmiddels uitgestapt. Hij zou volgens de omstanders zelf direct hebben toegegeven dat hij geen rijbewijs heeft en dat de auto niet van hem, maar van zijn vader is. Op dat moment kwam er toevallig een ambulance voorbij kwam rijden. Het ambulancepersoneel heeft bij het zien van het ongeval direct de politie ingeschakeld. De politie wilde gisteren (Woensdag 13 april 2016) echter niet reageren op het incident. Het is hierdoor niet duidelijk of de bestuurder is aangehouden en/of een boete heeft gehad.

Het ongeval ging overigens niet onopgemerkt voorbij. BarendrechtNU ontving diverse ingezonden foto’s.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Ingezonden foto's, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »