Vereniging Dorpskern: Overlast aan Oude Haven en Singel voorkomen

BARENDRECHT – Het Doormanplein in Barendrecht kan alleen op 1 maart autovrij gemaakt worden, als daardoor  geen overlast ontstaat aan de Oude Haven en de Singel. Dit stelt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

De vereniging heeft zitting in de projectgroep, waarin wordt gesproken over de ontwikkeling van de Oude Dorpskern.

Langparkeerders

De gemeente heeft erkend dat er 40 parkeerplaatsen moeten komen voor langparkeerders. Het gaat om werknemers en eigenaren van bedrijven, die nu niet meer in de Oude Dorpskern kunnen parkeren. De gemeente moet daarover afspraken maken met de bedrijven, zodat deze auto’s buiten de Oude Dorpskern worden geparkeerd.

Verrast

De gemeente voert de verkeersmaatregelen per 1 maart door.  “Onze vereniging was wel verrast door deze stap. Wat ons betreft komt het er nu op aan dat er gehandhaafd gaat worden”, zegt voorzitter Peter Jongenotter. “De gemeente moet de overloop van parkeerdruk richting de Oude Haven en Singel tegengaan en controleren of de ‘langparkeerders’ inderdaad de alternatieve locaties gaan benutten.

Genieten van vrije Doormanplein

De vereniging wil dat er snel een verkeers- en parkeerplan voor de buurt komt. Ook moet er een nieuwe indeling en aankleding van het plein komen. “Bewoners en bezoekers moeten al dit jaar volop kunnen genieten van het vrije Doormanplein”, aldus Peter Jongenotter.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »