Wethouder: Vanaf 1 maart waarschijnlijk écht parkeerverbod op Doormanplein

BARENDRECHT – Wethouder Vermaat heeft vanmiddag (Maandag 15 februari 2016) aan de ondernemers rond het Doormanplein laten weten dat het Doormanplein vanaf 1 maart nu echt autovrij zal worden gemaakt. Dit is de derde keer dat de gemeente een concrete datum noemt om het parkeerverbod in te laten gaat.

Bezoekers van de horeca en winkels worden door het verbod verplicht om met een parkeerkaart voor maximaal 2 uur te parkeren in de vastgestelde blauwe zones. Langparkeerders kunnen terecht op het gemeentehuisplein. De eerste twee weken zal er worden gewaarschuwd, daarna worden er bekeuringen geschreven.

Problemen nog niet opgelost

Voor een aantal problemen, zo gaf de wethouder toe tegenover de ondernemers, is simpelweg nog geen oplossing. Zo kan het ophalen van kinderen bij de kinderopvang (tussen 17:00 en 19:00 uur) een druk moment vormen omdat de horeca dan ook haar piekmomenten heeft (voornamelijk op donderdag en vrijdag). Hoe de drukte bij begrafenissen en trouwerijen moet worden opgevangen is ook nog niet duidelijk.

De suggestie van ondernemers en omwonenden om de parkeerduur met de parkeerkaart op te hogen naar 3 uur wordt vooralsnog niet doorgevoerd. De wethouder wil de evaluatie afwachten die over 6 maanden plaats zal vinden. Hij verzocht ondernemers wel om eigen personeel buiten de Oude Dorpskern op het gemeentehuisplein te laten parkeren.

Bezwaarprocedure

De ingangsdatum van 1 maart is ondanks de aankondiging nog steeds niet definitief. Aanstaande woensdag zal een bezwarencommissie zich nog buigen over de bezwaren die eerder zijn ingediend. In ieder geval 21 belanghebbenden hebben een bezwaarschrift ingediend tegen de plannen voor het autovrij maken van het Doormanplein.

Ondernemers

Het grootste deel van de circa 10 aanwezige ondernemers had het gevoel dat de gemeente het plan voor een parkeerverbod vooral snel wil doordrukken en geen tips en suggesties van ondernemers en bewoners heeft verwerkt in de huidige plannen. Dit werd door een ondernemer omgeschreven als frustrerend, omdat het een zelfde gevoel gaf als tijdens een eerdere bijeenkomst.

De gemeente verwacht ondertussen wel dat ondernemers, samen met omwonenden, het Doormanplein tot een gezellige ontmoetingsplek maken door bijvoorbeeld evenementen te organiseren. Met de algemene stemming die de ondernemers rond het Doormanplein aan BarendrechtNU laten doorschemeren kun je hier vraagtekens bij zetten. De evaluatie van de voorgestelde wijzigingen zal over een half jaar plaatsvinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »