Vuurwerk Barendrecht (Jaarwisseling 2015-2016)

BARENDRECHT – Burgemeester van Belzen (veiligheid) kan bevestigen dat het eerdere beeld van een ‘ordelijk verlopen jaarwisseling’ klopt nu het schadebedrag bekend is.

Van Belzen: “Het bedrag  voor vuurwerk gerelateerde schade aan gemeentelijk eigendom, gemeten van begin november tot en met begin januari, is €20.991,–. Dit is een daling van meer dan €6.904,– (-24,75%) ten opzichte van de vorige jaarwisselingsperiode, toen het schadebedrag nog €27.895,– betrof.

Kostenposten

De twee grootste kostenposten waren twee vernielde glijbanen. Deze objecten kostten €1.190 en €1.290. In totaal werd er voor €7.405 vernield aan speeltoestellen. Borden waren de meest voorkomende schadepost, ondanks de afname van 66 naar 39 vernielde borden. Net als vorig jaar zijn deze borden de grootste materiële schadepost.

In totaal werden er 76 voorwerpen vernield, ten opzichte van 116 tijdens de vorige jaarwisseling. Daarmee daalt voor het derde jaar op rij zowel het aantal vernielde voorwerpen als het totale schadebedrag.

Geen hotspots

De burgemeester geeft aan dat er geen duidelijke locatie is aan te wijzen waar veel voorwerpen zijn vernield. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er geen concentratiegebieden of hotspots voor vernielingen. Opgemerkt wordt dat het aantal schades in de wijken Vrijenburg en Binnenland, in vergelijking met de rest van Barendrecht, laag of vrijwel nihil zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »