Fietsen

BARENDRECHT – Burgemeester van Belzen (Veiligheid) heeft eerder gestelde vragen van EVB beantwoord over de toename van (kinder)fietsendiefstal op en rond het Middeldijkerplein. Hieruit blijkt dat er 46 fietsen zijn gestolen op deze locatie in 2015. In dat hele jaar werden in heel Barendrecht 215 fietsen gestolen. Slechts 3 gevallen worden door de politie bestempeld als zijnde een opgeloste zaak.

Van Belzen: “We zien een toename van het aantal fietsendiefstallen bij het Middeldijkerplein. We zien aan het Middeldijkerplein dat 36 van de 46 fietsen zijn gestolen na 1 oktober 2015.” Opvalland is, zo stelt de burgemeester, dat het fietsenmerk Cortina bovengemiddeld vaak wordt gestolen. Van de 46 fietsen op het Middeldijkerplein waren het 11 Cortina fietsen. “Dit heeft  vermoedelijk te maken met de populariteit van Cortina fietsen onder jongeren“, aldus van Belzen.

Lokfietsen

In de periode september t/m november werden 9 lokfietsen ingezet in Barendrecht. Over heel 2015 werd 4 keer een lokfiets gestolen waardoor de politie 5 aanhoudingen heeft kunnen verrichten. De lokfiets zal ook de komende tijd weer worden ingezet in de strijd tegen fietsendieven, waaronder op het Middeldijkerplein.

Zie ook: Fietsendieven Middeldijkerplein en ongewenst vreemdeling Vrijenburglaan aangehouden

Camera

De camera, waarvan EVB, de beheerder van Waterpoort en de politie niet wist wie de eigenaar is, blijkt toch van de politie zelf te zijn. Volgens de burgemeester ‘kijken’ deze camera’s niet op de openbare weg en zijn ze bedoeld voor de beveiliging van het politiebureau Middeldijkerplein.

Zie 0ok: Gemeente plaatst 5 camera’s: wil locaties geheim houdenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »