Nieuwe crossbaan op sportpark de Doorbraak beste optie voor Fietscrossclub Barendrecht

BARENDRECHT – In de Commissie Ruimte werden vanavond (Dinsdag 1 december 2015) de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar het realiseren van een nieuwe baan voor Fietscrossclub Barendrecht (FCC). De club zou graag een nieuwe crossbaan willen omdat de huidige baan niet meer voldoet aan alle veiligheidseisen en tevens niet geschikt is als wedstrijdbaan.

Het onderzoek heeft de huidige en een drietal andere locaties met elkaar vergeleken en komt daarmee tot de conclusie dat sportpark de Doorbraak, waar Hockeyclub Barendrecht ook zit, de beste optie is om een nieuwe baan neer te leggen. Het ontwerp past bij de omgeving, zowel wat betreft uitstraling als oppervlak. De geplande locatie ligt in lijn met de hockeyvelden tegen de Achterzeedijk. Aangezien hier momenteel nog werkzaamheden plaatsvinden (o.a. de recente aanleg van een fietspad), maakt dit een mogelijke gelegenheid om hierop in te haken en het fietspad af te laten takken naar de crossbaan.

Nieuwe baan

De huidige baan op sportpark de Bongerd is niet geschikt als wedstrijdbaan. De baan is niet alleen te kort (300 ipv 400 meter), maar heeft momenteel ook onderhoud nodig om veilig te blijven. Een grotere baan op de huidige locatie wordt niet haalbaar geacht. Water zou plaats moeten maken voor delen van de extra 100 meter baan, het clubhuis moet worden verplaatst en er zal moeten worden gekeken naar de bereikbaarheid (en parkeren). Juist deze factoren maken de locatie sportpark de Doorbraak volgens de quickscan een perfecte combinatie.

Het parkeerprobleem van de Hockeyclub kan hiermee tegelijk worden opgelost met die van de fietscrossclub. Aangezien er wedstrijden kunnen worden gereden zal dit een toename van het aantal bezoekers betekenen. In tegenstelling tot de huidige baan zou de nieuwe baan echter niet meer openbaar toegankelijk zijn. Dit komt mede vanwege de bouw van de baan, waaronder de 5 meter hoge startheuvel met 8 banen (momenteel 1.5 meter met 6 banen). In een vervolgtraject zal worden gekeken naar de financiering.

Zie ook: Fietscrossclub Barendrecht krijgt nog geen nieuwe baan

Visie

De fietscrossclub wil met de nieuwe baan bestaande leden houden en nieuwe aantrekken. Huidige leden ‘groeien’ uit de huidige baan op sportpark de Bongerd. Door het toenemende niveau zouden zij noodgedwongen naar een andere club moeten verhuizen. FCC Barendrecht ziet daarom liever een eigen nieuwe baan om talent op ieder niveau te kunnen begeleiden. Op ieder niveau en op iedere leeftijd moet je in de sport kunnen stappen, aldus Bram Franken die vanuit zijn rol als Buurtsportcoach de fietscrossclub ondersteunt bij het proces.

Bereidheid

FCC Barendrecht is zelf bereid om veel te doen om de nieuwe baan van droom tot werkelijkheid te maken. De club wil graag meedenken en doen aan diverse soorten initiatieven: open dagen, samenwerking met HCB en andere (sport)clubs, leden sponsoren die het financieel minder breed hebben, ruimte bieden voor activiteiten van de Buurtsportcoach, sportdagen van scholen en andere maatschappelijke projecten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »