Veiliger vanaf Kilweg naar Hockeyclub dankzij nieuwe brug (Zuidpolder, westkant A29)

BARENDRECHT – Het gebied tussen de Zuider Carnisseweg en de A29 wordt momenteel opnieuw ingericht. De gemeente heeft met GKB groep overeenstemming bereikt over verplaatsing van hun grond- en groendepot van de Koedoodse Haven naar de Achterzeedijk, in het betreffende gebied langs de A29. Ondertussen zal het gebied bij de Koedoodse Haven een recreatieve bestemming krijgen.

De gemeente maakt gebruik van de mogelijkheid om in het gebied tussen de A29 en de hockeyclub o.a. verbeteringen aan te brengen voor fietsers en recreanten.

Nieuwe brug

De komende weken zal het fietspad langs de Zuider Carnisseweg worden doorgetrokken tot aan de Achterzeedijk. Om de bereikbaarheid van Hockeyverenging (HCB) vanuit Barendrecht-Centrum te verbeteren, komt er een nieuwe route. Fietsers kunnen binnenkort vanaf het Kilpad via een nieuwe brug naar de HCB fietsen. (Jeugdige) bezoekers van HCB hoeven daardoor niet meer twee keer de Zuider Carnisseweg over te steken en dat is tevens veiliger. Naar verwachting zijn de fietspaden in de week van 5 oktober klaar.

Foto: Beeld van het betreffende Zuidpoldergebied (tussen de A29 en de Zuider Carnisseweg) op 22 augustus 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »