Floating Sculptures onthuld bij viering 30 jaar Saenredam (Wilgeneiland, Paddewei, Barendrecht)

BARENDRECHT – Na de feestelijke muzikale presentatie van de twee “Floating Sculptures” bij het wilgeneiland op 12 september, trotseren de drijvende kunstwerken alle novemberstormen.

Voor het Saenredamproject 2015 heeft de Stichting Pieter Janszoon Saenredam nieuwe activiteiten georganiseerd. De publieksactiviteiten ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van het Saenredamproject, een landart-project van internationale betekenis, worden hiermee voltooid.

Floating Sculptures

De drijvende kunstwerken op de waterpartij aan de Jacoba Pompevliet in Barendrecht zijn een eye-catcher voor alle voorbijgangers. De bewoners in de omgeving vinden het jammer dat ze al op 11 december zullen verdwijnen, zo stelt de organisatie. Maar dat was de bedoeling: het zijn tijdelijke kunstwerken, die bij vorst en schaatsen op de plas te kwetsbaar en hinderlijk zouden zijn. Ze worden overgebracht naar het landgoed “Het Buitenland” te Heerjansdam: particulier maar vrij toegankelijk terrein bij Bergarde Galleries.

Zaterdagmiddag 12 december om 15.00 uur worden ze op een bijzondere wijze daar publiekelijk te water gelaten. Tot ze eens door weer en wind zullen vergaan!

Schoolproject

De leerlingen van de drie havo-3 klassen van het Farelcollege zijn al wekenlang o.l.v. hun docent Jos Crezée bezig om geheimzinnige kubussen te maken in reactie op het centrumobject van het ‘wilgeneiland’ en tekeningen n.a.l.v. de kerkinterieus van Saenredam. Dit doet ook de vwo-4 klas van het Dalton Lyceum o.l.v. mw. Hagar Mercedes le Pair.

Hun werkstukken worden van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 december van 11- 17 uur geëxposeerd in Bergarde Galleries. Op zaterdag is er om 15.45 de prijsuitreiking, aansluitend aan de happening buiten.

Belangstellenden zijn bij dit alles hartelijk welkom. Zie ook saenredam.com en bergarde.com

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »