Bord cameratoezicht gemeente Barendrecht en Politie

BARENDRECHT – Er zullen binnen afzienbare tijd meer camera’s worden geplaatst in Barendrecht. De gemeente is van plan meer (mobiele) camera’s in te gaan zetten om een oogje in het zeil te houden op gemeentelijke eigendommen (openbare gebouwen). De camera’s zullen tijdens de proefperiode in de komende 4 jaar worden ingezet.

Burgemeester van Belzen geeft aan dat de camera’s zullen worden gebruikt om de mogelijkheden tot het verhalen van schade door vandalisme te vergroten.

Zie ook: Misdaad en veiligheidscijfers Barendrecht 2015

Schadekosten

Het voorkomen van vandalisme en het verhalen van schade op de dader(s) is een speerpunt van het college. Van Belzen: “Vandalisme is een serieus probleem. Om de preventieve en repressieve mogelijkheden te optimaliseren is per 1 januari 2014 een schaderegisseur aangesteld.” De schaderegisseur zorgt voor een ‘gerichte integrale aanpak‘ (onderzoek) om vandalisme te voorkomen en schadekosten terug te eisen.

In 2014 had de gemeente nog te maken met een kostenpost van 192.000 door vandalisme in de gemeente. Hiervan werd toen nog slechts €3.850 verhaald op daders (2%). Tot augustus 2015 is er voor €71.000 schade door vandalisme. Hiervan is inmiddels 13% verhaald op de daders: €9.330.

Zie ook: Getuigenoproep: Jongen (18) mishandeld bij bussluis DorpsstraatBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »