Bushalte Dorpsstraat/Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – De familie van een slachtoffer van een mishandeling aan de Dorpsstraat is op zoek naar getuigen. De familie van de 18-jarige jongen vertelt aan BarendrechtNU dat hij in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 augustus is mishandeld aan de Dorpsstraat: “Hij groette een groepje met goedemorgen en daar waren deze mannen niet van gediend.

Het incident vond rond kwart over twee ‘s nachts plaats bij de de bussluis tussen de Voordijk en de Dorpsstraat.

Getuigenoproep

Er is inmiddels aangifte gedaan en er worden camerabeelden opgevraagd, dit kan echter nog drie maanden duren. Te lang om te wachten met een getuigenoproep, zo stelt de familie van het slachtoffer. De mishandeling vond plaats in nabijheid van woningen aan de dijk en werd gezien door twee omstanders. De familie vervolgt: “Hij (het slachtoffer, red) was samen met een meisje die heeft staan gillen. De daders waren in ieder geval met z’n tweeën, rond de 30 á 40 jaar, maar er hebben ook minimaal 2 mensen staan kijken.” De 18-jarige werd door de twee mannen tegen de grond geslagen waarna er tegen zijn lijf en hoofd werd geschopt.

De familie en het slachtoffer hopen dat iemand iets heeft gezien en vraagt hen om contact op te nemen. Concrete tips kunt u direct doorgeven aan de politie via 0900-8844. Indien u in contact wilt komen met de familie, kunt u eerst een e-mail naar BarendrechtNU sturen via nieuws [@] barendrechtnu.nl

Update 11 september

Uit navraag blijkt dat de betreffende camera’s bij de bushalte van de gemeente Barendrecht zijn. De videobeelden worden normaal gesproken gebruikt om, indien er sprake is van schade, te zien wie en hoe de bussluis beschadigd is geraakt: “Zodoende kunnen we monitoren of deze installaties juist zijn afgesteld“, aldus de gemeente.

« | »