Politieauto

BARENDRECHT – Twee mannen, beiden volledig in het zwart gekleed, hebben vannacht (Vrijdag 11 september 2015) gepoogd een motor te stelen aan de Polkastraat. Rond half vier kwamen de twee heren op een scooter de straat ingereden waarna ze het slot van een motor hebben verbroken.

Een buurtbewoner werd wakker van het geluid en zag de mannen bij de motor staan. Hierop is direct de eigenaar van de motor op de hoogte gesteld.

Terug

Op datzelfde moment ging het tweetal er echter vandoor, vermoedelijk in de richting van de Serenadelaan. Terwijl even later de politie werd gebeld en de eigenaar in de buurt van de motor stond, kwam er een andere motor de straat ingereden met daarop twee heren volledig in het zwart gekleed. Ze wilden naar de motor toe waarmee eerder was gerommeld, maar zagen toen dat de eigenaar erbij stond: de mannen op de motor scheurden vervolgens vol gas de straat uit. Een poging om ze alsnog tot stilstand te dwingen mislukte.

Meldkamer

Dit gebeurde allemaal op het moment dat er nog telefonisch contact was met de meldkamer van de politie, agenten waren dan ook snel ter plaatse. Het gevluchte tweetal op de motor is ondanks een zoektocht door de politie niet meer gevonden.

Tweede poging

Begin augustus werd er ook al een poging gedaan om de motor te stelen:

« | »