BARENDRECHT – Op woensdag 3 juni organiseert de Duurzaamheidskring Barendrecht de conferentie “Nederland kantelt”. Gastspreker is prof. dr. ir. Jan Rotmans. Hij is een autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Deze inspirerende bijeenkomst vindt plaats in Theater Het Kruispunt en de toegang is gratis. Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom.

Wethouder Ingeborg Monhemius verricht als voorzitter van de Duurzaamheidskring Barendrecht om 15.30 uur de aftrap. Grijp deze gelegenheid aan en laat u inspireren om plannen te maken voor een Duurzaam Barendrecht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan duurzaamheidskring@barendrecht.nl

Prof. dr. ir. Jan Rotmans: “Nederland kantelt”

Eind 2014 verscheen het boek van Jan Rotmans ‘Verandering van tijdperk’ met als ondertitel, ‘Nederland kantelt’. Op 3 juni gaat hij in op deze kanteling en de veranderingen die op ons afkomen. Op het gebied van energie, economie, financiën, zorg en onderwijs zijn de veranderingen al duidelijk merkbaar. Jan Rotmans stelt dat we de komende decennia transformeren naar een nieuwe samenleving, waarin de mens weer centraal staat.

Kantelt Barendrecht?

Jan Rotmans schetst de kantelperiode waarin ieder individu en elk initiatief telt zeer treffend. Voor de leden van de Duurzaamheidskring een goede aanleiding om zich af te vragen of wij in staat zijn te kantelen. Pakken we inderdaad de kansen die zich voordoen? Deze conferentie is hét podium voor discussie. In ieder geval gaan diverse leden de discussie aan met Jan Rotmans waaronder: Marja van Leeuwen; directeur-bestuurder Patrimonium, Marjo Klaassen; directeur Focus beroepsacademie, Stefan van der Worm; initiatiefnemer en stadspedagoog stichting Abela, Ruud Bakker; rayonmanager Humanitas DMH en Jos Verweij; eigenaar Verweij Vastgoed Beheer. Betrokken mensen met een verschillende achtergrond en sterk verbonden met Barendrecht. Hoe gaan zij om met al die veranderingen en hoe duurzaam zijn hun ambities en keuzes? U hoort dat op 3 juni en kunt daarover met hen in gesprek.

Barendrechtse Duurzaamheidskring

De Duurzaamheidskring Barendrecht werd in 2011 opgericht en is een netwerk van Barendrechtse bedrijven, maatschappelijke instanties en inwoners. Samen zetten zij zich in voor een sociaal, ecologisch en economisch duurzame leefomgeving. De stichting doet dit onder meer door het organiseren van bijeenkomsten over duurzaamheidsthema’s zoals op 3 juni aanstaande. U bent hierbij van harte welkom! Voor deelname aan de Duurzaamheidskring of een bijeenkomst kunt u zich aanmelden via duurzaamheidskring@barendrecht.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »