Derde editie familiefestival GreensParade op zaterdag 27 september in Barendrecht

BARENDRECHT – [Plattegrond] Op zaterdag 27 september organiseert Stichting GreensParade de 3e editie van het gelijknamige festival in het Carnisserpark op de geluidswal in Barendrecht. Het gezellige festival heeft als doel haar bezoekers te inspireren tot een gezonde en duurzame levensstijl. Met activiteiten in de thema’s ‘Ontmoeten, Ontdekken en Proeven’ kunnen bezoekers van alle leeftijden op tal van manieren inspiratie opdoen. Er zijn kook- en sportdemonstraties, een uitgebreide versmarkt en diverse kinderworkshops, het terrein is open van 10:00 tot 17:00.

Zie ook de foto’s en video van het Greensparade festival van vorig jaar.

Inspiratie voor thuis

Gezond eten en duurzaamheid staan tijdens het festival centraal. Stichting GreensParade organiseert diverse interactieve activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen kijken naar sportdemonstraties, actief bewegen op de springkussens, de stormbaan en de bungeetrampoline, terwijl hun ouders kunnen struinen over de vers- en inspiratiemarkt.

Ieder uur zijn er kookdemonstraties van o.a. Junior Masterchef Rick de Leeuw en 24Kitchen chefkok John Gerdsen, die hun kookkunsten laten zien met producten van de versmarkt. Deze producten kunnen ter plekke door de bezoekers van het festival gekocht worden bij de diverse kramen. John Gerdsen zal ook zijn nieuwste kookboek “Bon Appétit” signeren. Als u het boek nog niet heeft kunt u dit op het festival aanschaffen.

Kom genieten!

U kunt dit jaar weer genieten van bijzondere producten: bakker Marcel Spelt staat weer op het festival met zijn bijzondere zoutarme brood Pain de Mer, u kunt ambachtelijke kazen proeven en kopen bij De Weypoort en De Buytenhof is weer aanwezig met biologische sappen en diverse producten uit de lekkerste tuin van Rhoon. Daarnaast kunt u de lekkere biologische frietjes van Westhoeve Potatoes of de verdraaid lekkere Twisto proeven, die beiden op eigen wijze een gezonder alternatief bieden voor de bekende zak patat.

GreensRun

Ook dit jaar begint het festival weer op sportieve wijze met de GreensRun. Voor de kinderen is er dit jaar een GreensColorRun met afwasbaar kleurenpoeder. Wilt u nog meedoen met de 5 of 10 km run? U kunt zich zaterdag nog tot 09:30 nog inschrijven op het festivalterrein! Voor de deelnemers zijn leuke prijzen te winnen.

Zie ook de foto’s en video van de GreensRun van vorig jaar.

Schaapskudde

Ook dit jaar zijn vanaf 1 april circa 250 schapen aan het werk gezet op de geluidswal langs de A15 (Carnisserpark). Deze door de herder gehoede schaapskudde trekt grazend over de geluidswal en zorgt voor een natuurlijke manier van beheren. Hierdoor krijgen planten, kruiden en bloemen de tijd voor bloei en zaadzetting, met als resultaat een grote variatie in bloeiende planten. Kom kijken hoe Martin Oosthoek met zijn honden een deel van zijn kudde van plek naar plek drijft!

Wandelende prullenbakken

Met de Walking Bins (Wandelende Prullenbakken) worden inwoners en bezoekers van de gemeente Barendrecht uitgenodigd om op ludieke wijze na te denken over zwerfafval en afvalscheiding. Een team van vlotte jongens en meiden loopt zaterdag rond tussen het publiek, gehuld in een opvallend afvalinzamelpak. De Walking Bins hebben afzonderlijke bins voor plastic bekertjes en flessen, blik, restafval en GFT waardoor het afval gescheiden ingezameld kan worden. Wie tijdens de GreensParade gebruik maakt van de Walking Bins wordt beloond met een lekker, gezond mandarijntje. De schillen? Die gaan natuurlijk ook de bin in!

Goed Doel

De opbrengsten van de activiteiten van Stichting GreensParade worden dit jaar geschonken aan Stichting Daniel den Hoed ter ere van hun 100-jarig jubileum in 2014.

Kom op de fiets

Op de locatie is genoeg ruimte om uw fiets te stallen. Toch liever met de auto? Volg de borden ‘Parkeren GreensParade’.

PlattegrondBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »