Programma: Roparun doorkomst Barendrecht 2018

BARENDRECHT – Na een onderbreking van twee jaar komt de Roparun op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, weer door Barendrecht. Tussen 10.00 uur en 16.30 uur passeren 224 Roparunteams lopend en fietsend de gemeente Barendrecht. De Roparunners verdienen een warm welkom! De organisatie van de Doorkomst Barendrecht maakt er weer een feest van. Doet u mee?

UPDATE: Kaart met live locaties van de Roparun teams en geschatte doorkomsttijden

Wandel door Barendrecht en geniet van de spontane activiteiten van bewoners en supporters langs de route. Op de volgende locaties worden de Roparunners extra feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht:

  • Kruising Boezemweg/Stationsweg: Mobile disco met DJ Dimitri
  • Binnenlandse Baan ter hoogte van ’t Vlak: Optreden van Shantykoor Barend Fox
  • Gemeentehuisplein: Welkom door burgemeester  en wethouders met presentatoren Jos Vis en Ed Verhage, gezellig horecaplein met hapjes en drankjes, kinderactiviteiten
  • Voor Heuvelsteyn: Gevarieerde optredens van Harmonievereniging Barendrecht
  • Doormanplein: DJ Pascal Kusters, horecaplein
  • Hospice de Reiziger/Voordijk: Muziek en snoep uitdelen aan alle Roparunners

De Roparun vindt volledig in Nederland plaats

In 2020 en 2021 heeft corona een doorkomst van de Roparun door Barendrecht verhinderd. Dit jaar vertrekken de teams op zaterdag 4 juni vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De noord- en zuidroute komen op maandag 6 juni samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer naar Rotterdam, waarmee geld opgehaald wordt voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat gemiddeld uit 25 personen. Naast de sportieve inspanning, moeten de teams ook geld ophalen voor het goede doel door het organiseren van allerlei acties. De afgelopen 30 edities van de Roparun is zo al meer dan 90 miljoen euro opgehaald. Het Barendrechtse Hospice de Reiziger ontving in 2016 € 310.000 voor de inrichting van de gastenkamers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »