FOTO'S: Roparun doorkomst Barendrecht 2019

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Maandag 10 juni 2019) vond de doorkomst van de Roparun plaats in Barendrecht: de laatste plaats voordat de deelnemers over de finish gaan in Rotterdam. Ook dit jaar had de organisatie van de doorkomst weer activiteiten georganiseerd op het gemeentehuisplein.

Behalve de ‘officiële activiteiten’ waren er ook bewoners langs de route die spontaan eigen acties op touw hadden gezet: van muziek langs de route, tot het uitdelen van hapjes, drinken en fruit. Het werd de deelnemers zo fijn mogelijk gemaakt, zo vlak voor de finish. In totaal waren ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun.

Roparun

Op het gemeentehuisplein stonden burgemeester van Belzen, kinderburgemeester Anaïs, wethouders en raadsleden klaar om de deelnemers een high-five te geven. Daarnaast hadden honderden fans hebben zich langs de route verzameld om de Roparunners aan te moedigen. Op het gemeentehuisplein vloeiden dan ook regelmatig tranen als deelnemers en familie/vrienden elkaar weer in de armen konden vliegen.

Bij Hospice de Reiziger werden de deelnemers nogmaals van iets lekkers voorzien. Op het Doormanplein gaf het publiek en de DJ de deelnemers een extra muzikale boost om de laatste kilometers af te leggen.

Kanker

Met de Roparun estafetteloop zamelen deelnemers geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »