Huisartsen beginnen met vaccineren in De Bongerd, vaccinaties via GGD later deze maand verwacht

BARENDRECHT – De GGD start volgende week donderdag (Hemelvaart) met het vaccineren op de locatie Bongerdhal in Barendrecht. In eerste instantie had de GGD gepland in april te starten in Barendrecht, maar een woordvoerder van de GGD heeft aan BarendrechtNU bevestigd dat op donderdag 13 mei de eerste (GGD) prik zal worden gezet in de Bongerdhal.

De Bongerdhal

In de Bongerdhal, de sporthal aan de Dierensteinweg, zijn in  totaal 8 priklijnen ingericht. Ook is er een wachtruimte waar gevaccineerden een kwartier moeten wachten na het ontvangen van de prik.

De GGD verstuurt uitnodigingen aan mensen die een coronavaccinatie op deze locatie kunnen ontvangen. GGD Rotterdam-Rijnmond vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Begin april werd de vaccinatielocatie al één dag gebruikt door twee huisartsen. Het plan was toen om de Bongerdhal ook voor het tweede prikmoment van deze huisartsen te gebruiken.

Bereikbaarheid

De Bongerd is eerder dit jaar onder meer door de GGD goedgekeurd als priklocatie vanwege de (rolstoel)toegankelijkheid en de goede bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer. Inwoners zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de priklocatie. Barendrechters met een indicatie kunnen daarbij gebruik maken van het Wmo-vervoer.

« | »