Nieuwe verkeerslichteninstallaties langs de Kilweg, verkeershinder tussen 26 okt en 20 nov

BARENDRECHT – De politieke partij Echt voor Barendrecht (EVB) gaat vanaf volgende week snelheidsonderzoeken doen op verschillende wegen in Barendrecht. Dit onderzoek wordt gedaan met behulp van snelheidsmeters die door Veilig Verkeer Nederland beschikbaar zijn gesteld. Inwoners van Barendrecht kunnen bij EVB zelf straten voor dit snelheidsonderzoek voordragen. De metingen zullen met de gemeente worden gedeeld zodat er beter en gerichter gehandhaafd kan worden.

Voorzitter Roeland Bol: “Bij onze maandelijkse wijkbezoeken geven bewoners regelmatig aan dat er in hun straat te hard gereden wordt. We hebben inmiddels het idee dat dit probleem op meerdere plekken in Barendrecht veelvuldig voorkomt. Om het probleem goed in kaart te brengen, gaan wij zelf op verschillende plekken meten, met onze bevindingen kan de gemeente dan aan de slag om te zorgen dat het rijgedrag op deze plekken wordt verbeterd.”

Tijdens de snelheidsmetingen kijkt de partij ook naar andere onveilige verkeerssituaties zoals slechte bewegwijzering, defecte stoplichten en onduidelijke kruispunten. Bewoners kunnen hun straat aanmelden via de mail: secretaris@echtvoorbarendrecht.nl of door te bellen naar 0180- 20 10 20.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »