Politieauto

BARENDRECHT – De politie waarschuwt voor een toename in het aantal auto-inbraken in Barendrecht. Politie Oude Maas: “Helaas zien we de laatste weken een forse stijging voor wat betreft de auto-inbraken in Barendrecht. Sinds half april is er al 13 keer ingebroken bij personenauto’s, voornamelijk van het merk Mercedes-Benz. De inbraken worden vooral gepleegd in de wijken: Paddewei, Molenvliet, Noord en Ter Leede.

Wijkagent Jack Demmers maakte vanochtend (Maandag 10 mei 2021) tevens nog melding van een gestolen motor aan de Walmolen (Molenvliet). Hier is een buurtonderzoek ingesteld.

Auto-inbraken en diefstal

De politie vraag inwoners extra alert te zijn en melding te maken van verdachte situaties. Het kan daarbij handig zijn om het kenteken van een verdacht voertuig te noteren en door te geven. “Ziet u verdachte personen of voertuigen in u buurt noteer dan (opvallende) kenmerken van de personen en/of voertuigen, zoals het kenteken, en geef die aan ons door. Bij het signaleren van verdacht gedrag mag u 112 bellen“, aldus de politie.

In maart 2021 werden er in totaal 3 motorvoertuigen gestolen in Barendrecht (Buitenoord, Dorpzicht en Waterkant). Diefstal uit motorvoertuigen vond 14 keer plaats in maart 2021: Ter Leede (3x), Havenkwartier  (3x), Vrijenburg (3x), Koedood (1x), Kilweg (1x), Meerwede Noordwest (1x), Nieuweland (1x) en Bijdorp (1x). In januari 2021 is er melding gemaakt van 6 inbraken en in februari 2021 waren dit er 7.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Basisteam Oude Maas (@politieoudemaas)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »